lauantai 26. lokakuuta 2013

Liivitunika ja pari peruspaitaa

 
Eurokankaasta löytyi tällaista ihanaa kangasta. En tiedä mitä laatua se on,  pinta on neulostyylistä, hieman joustavaa ja paksumpaa kuin esim. trikoo. Sitä en malttanut jättää laatikkoon marinoitumaan, vaan sen piti päästä heti vaatteeksi asti. Sopiva  kaava löytyi Ottobren Jewelry kotelomekon kaavasta (2/2013), joskin reilusti muokkailtuna.
 
 
 
 
Kaavasta jätin poikkileikkaukset pois ja takakappaleenkin tein ydestä kappaleesta. Muotoa takakappaleeseen sain muotolaskoksilla. Kaula-aukon leikkasin isommaksi ja eteen lisäsin pienen vetoketjun yksityiskohdaksi. Helmaa lyhensin myös. Tästästähän tuli ihan käyttökelpoinen kampe =). 
 

 
 
Ja sitten pari ihan peruspaitaa isolla kauluksella. Näissä kankaana jersey, myös EK:sta. Kaava on Burdasta (8/2010) Two-layer top, mutta muutoksia tein jälleen.
 
 
 
Kaavassa tykkäsin mallista ja pituudesta. Hihoihin lisäsin silti vielä pituutta. Punaisessa on hihoissa kaksinkerroin taitettavat "resorit" samasta kankaasta, tosin ne eivät taida näkyä kuvissa. Kaulukseksi tein leveän piippukauluksen, joka laskeutuun kaksinkerroin.
 

 
 
 
Ruskeassa paidassa helmassa on "resorina" kaksinkertainen kaitale samaa kangasta.

 
 
Pahoittelen jälleen kuvien huonoa laatua, toivon parempaa kameraa joulupukilta. =) 

2 kommenttia:

  1. Voi kun on taas kivannäköisiä vaatteita! Kunpa saisin itsekin pitkästä aikaa ompeluinspiksen päälle, tai varmaankin lähinnä aikaa ompeluun, kai se inspis sieltä sitten tulisi. Kadehdin niin teitä, jotka pystytte esittelemään kolme valmista vaatetta kerralla! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! Töiden ja muun arjen pyörityksen kanssa on kieltämättä aina taiteilua,mistä löytää aikaa ompelulle. Tämä useamman vaatteen esittelytahti minun tapauksessa kielii lähinnä siitä, että postailutahti on aika harva, joten kerään aina siihen pidemmällä aikavälillä valmistuneet. Tai sitten määrä korvaa laadun tai ainakin yksityiskohdat! =)

      Poista