tiistai 8. maaliskuuta 2011

Autotakki pojalle

Kiitos kaikille, jotka olette kommentoineet kirjoituksiani!
Ajatukset ovat jo tulevassa kesässä, siispä isoveljelle valmistui vuorillinen takki Lasten Metsolan On the road -joustofroteesta. Kaavana käytin Ottobre 1/2009 lehdestä Henri svetaritakin kaavaa. Kokona tässä 122cm.


Muutoksia tuli sen verran, että taskut jätin pois ja lisäsin takkiin vuorin. Vetoketjun ompeleminen tuottikin sitten aika paljon päänvaivaa. Jouduin pitkään miettimään, että missä järjestyksessä ompelen kauluksen ja helmaresorin, että vielä saan vetoketjunkin jäämään siististi päällisen ja vuorin väliin.
Päädyin sitten seuraavaan ratkaisuun: ompelin ensin kauluksen ja resorin paikoilleen siten, että en ommellut niitä ihan reunoihin saakka. Tämän jälkeen ompelin vetoketjun päällikankaaseen kiinni oikeat puolet vastakkain (kuva alla).


Sitten vain asettelin vuorin reunan paikoilleen ja laitoin nuppineuloilla kiinni (kuva alla) ja ompelin päällipuolelta huolitteluompeleen, jolloin vuorikin tarttui kiinni.


Tämä tapa tuntui siksi vähän erikoiselta, koska yleensä olen ommellut vetoketjun kiinni siten, että se vaan jää päällikankaan ja vuorin väliin, kun ompelen ne etureunasta yhteen. Nyt vaan en jaksanut pähkäillä, minne olisin kääntöaukon jättänyt, pysyyhän tuo noinkin.

Vuorin tein osaksi kierrätetystä trikoosta. Oranssi ja ruskea ovat vanhoista paidoista. Vuorin jouduin kokoamaan kolmesta eri väristä, mutta käyhän se noinkin, kun värit sopivat päällikankaaseen. Tämä kuva on nyt väärässä asennossa, mutta blogger käänsi sen jostain syystä noin enkä osaa sitä muuttaa takaisin.


 Tämä kaava vaikutti tosi hyvältä! Käytän tätä varmasti toistekin! Tässä vielä muutama sovituskuva.2 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäköinen autotakki! Ja aivan ihastuttava tuo itsellesi tekemä takki!! Heti alkoi ajatus rullata, että josko minäkin, mutta taitaa tulla ajanpuute esteeksi, ehkä sitten joskus. Mutta tosi hyvänmallinen, täytyy pistää kaava muistiin!

    VastaaPoista
  2. Hieno takki! Varmasti on poikakin tyytyväinen.
    Aina välillä tosiaan joutuu miettimään ompelujärjestyksiä. Varsinkin vuorillisen liivin kääntäminen on joskus tuottanut harmaita hiuksia. Nyt useamman ommelleena muistan jo mikä täytyy jättää ompelematta että saa käännettyä, ja ommella loput käsin. :D

    VastaaPoista