keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Pipo ja T-paitoja

Välillä oli mukava ommella itsellenikin jotain ja tuloksena oli keväinen pipo. Kankaana tässä kakainkertainen Ooga Booga interlock Hanhelilta. Sellainen pieni moka tässä sattui, että en hoksannut ostaa kangasta kahden korkeuden vertaa, joten alareunaan tuli sauma. No, ei se kuitenkaan käyttöä haittaa. Kaavaa ei sen kummemmin ollut, leikkasin kankaasta sen kokoiset palaset, että yltää pään ympäri, ompelin palaset putkeksi, laittoin sisäkkäin ja ompelin alareunat yhteen, käänsin oikeinpäin ja ompelin päälaelle saumat ristiin antamaan hieman muotoa.  


Ja sitten vielä valmistui pojille kesäisempiä paitoja. Kankaana on koneet jersey. Tämä paita on samanlainen kuin edellisessä postaukseessa, koko 92cm. Myös kaava on sama Octobus t-paita. Koneet kangasta jäi pieniä paloja ja mietin miten ne voisin käyttää. Niinpä valmistui pari paitaa lisää, johon sitten käytin loputkin kankaasta. Tämä myös on tehty samalla kaavalla kuin ylemmässä kuvassa, koko myös sama.


Tämä on kokoa 122 ja kaavana on Bat T-paita Ottobresta 3/2008. Näissä kaikissa on kanttauksen sijasta kaula-aukoissa ja hihansuissa resorikaitaleet. Tässä alimmassa paidassa valkoinen trikoo on kierrätetty vanhasta paidasta. Ja kaipaisi näköjään silitystä =)
4 kommenttia:

 1. Kivoja kesäpaitoja! Hyvä idea tuo kankaanloppujen käyttäminen, täytyypä laittaa muistiin.

  VastaaPoista
 2. Ihana pipo! Hauska kangas.
  Kivoja ovat paidatkin.
  Sinulle on jotain blogissani.

  VastaaPoista
 3. Kiitti vinkistä! Olen joskus ommellutkin kangaspalikoita vanutäytteellä, mutta ovat aika työläitä ommeltavia. Kulmat aika hankalia. :)

  VastaaPoista