sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Pojille kesään

Tänä kesänä sadesäästä huolimatta en ole paljoakan ehtinyt ompelemaan. Aika on kulunut aika pitkälti pihahommissa. Nämäkin on tehty jo alkukesällä.
 
Ottobressa  (3/2015) oli kiva kaava (Bikes and stripes), jossa etukappaleen hiha on tavallinen ja takakappaleessa se on  istutettu raglansaumalla. Tähän sai mukavasti käytettyä tilkkuja!
 
 

 Työkonejerseytä oli reilusti, joten siitä riitti sortseihinkin. Tämä setti on pikkuveljelle.
 

 
 
 
Isoveli tarvitsi yöasua, joten se oli myös ompelulistalla. Tähtitrikoo eurokankaasta, musta trikoo Rcollectionilta. 
 
Sortseihin ompelin piristykseksi raidat.
 

 
 
Pojille on tätä nykyä vaikeata löytää kangasta, jonka he kelpuuttaisivat. Kuviollisista trikoista olisi niin helppoa tehdä paitoja, mutta valtaosa kuoseista on liian lapsellisia tai tytöille tarkoitettuja. Tämä pirteä naamatrikoo kelpasi molemmille! Tässä pikkuveljen paidassa kaavana on Monster car, Ottobre 3/2011. 
 
 
 
 
Valitettavasti palasesta riitti vain puoleentoista paitaan. Tähän isoveljen paitaan käytin myös bikes and stripes- kaavaa ja yritin etsiä naamoihin sopivia palasia jämälaatikoista. 
 
 
 
 
Sitten vielä syksyä varten välihousuja. Kaavana näissä Tall John Ottobrelta muutaman vuoden takaa.  Kaavassa oli myös etuhalkiot, joita en näihin kuitenkaan jaksanut tehdä.
 

 
Aurinkoista loppukesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti