sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Farkkua ja ruskeata samettia


Tämän viikonlopun teemaksi on näköjään tullut vanhasta uudeksi. Laittelin tavaroita ensi viikon kirpparia varten ja samalla kävin läpi ompelua varten jemmattuja vaatekappaleita. Siitä seurasi tietenkin se, että olin jumittuneena ompelukoneelle puolitoista päivää, vaikka ulkona olisi ollut mitä parhain ulkoilusää. No, kaikkea ei voi saada.

Mutta jotain sain myös aikaiseksi. Näiden farkkujen lahkeet olen käyttänyt pojan päiväpeittoon aiemmin talvella. Säästin vyötäröosan laukkua varten ja nyt lopulta tuli inspiraatio sen ompeluun.Vuoriksi löytyi iloisen väristä puuvillaa vanhasta pussilakanasta. Vuoriin ompelin kaksi taskua, joista toiseen laitoin vetoketjun. Tein laukusta myös vetoketjulla suljettavan, on käytännöllisempi niin.

Hihnaksi leikkasin toisista farkuista vyötärökaitaleen. Jätin myös vyörenksut siihen paikoilleen, kun olivat kaitaleessa kiinni molemmista päistään.

Olen joskus ostanut kirpparilta ruskeat samettifarkut tarkoituksena ommella niiden lahkeista housut pojille. Nyt pojat ovat kuitenkin jo sen verran isoja, että lahkeissa ei leveys enää riitä housuihin. 
Sovitin housuja itselleni ja totesin vyötärön sopivaksi, mutta lahkeet liian leveiksi ja lyhyiksi. Materiaali oli kuitenkin ihanan pehmeää ja joustavaa. Niinpä kavensin lahkeita reilusti, ratkoin lahkeiden päärmeet auki ja ompelin jatkoksi resorit. Näistä tuli tosi mukavat!!Ja sitten vastaava operaatio joskus kirpparilta ostetulle hameelle. Tämä hame on jonkun itse tekemä, ja materiaali ihanaa joustavaa stretch-samettia. Toimenpiteiksi riitti kevyt kaventaminen ja helman lyhennys. Valittelen kuvien säälittävää laatua!4 kommenttia:

 1. Tosi kiva laukku :)
  Vaatteiden tuunaus myös onnistunut todella hyvin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Olen itsekin aika tyytyväinen näihin. Mukavaa saada vanhoja tavaroita jälleen hyötykäyttöön.

   Poista
 2. Hieno toi laukku. Onko aikuisten vai lasten housut? Ja kiinnostais millainen on pohja? Pussukka vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Housut on aikuisten, koko noin 38. Pohjassa ompelin sivukappaleet vain yhteen, mutta pohjan kulmiin tein "poikkiompeleet" jolloin kulmat pyöristyvät ja pohjasta tulee neliskanttisempi. Toivottavasti tästä ymmärtää mitä tarkoitan!

   Poista