maanantai 27. heinäkuuta 2015

Huonekalujen maalausta

Muuton myötä osa huonekaluista kaipasi uusimista. En mielelläni ostaisi uusia, jos vain suinkin entisiä pystyy entraamaan. Niinpä maalauksen alle päätyi useampikin kaluste. Huonekalujen maalaaminen oli minulle uusi juttu, tähän mennessä olen maalaillut lähinnä vesiväreillä. Mutta rohkeasti vain hiomakone ja pensselit esille, niin kyllä se siitä!
 
Tästä naulakosta maali lohkeili pahasti, joten rapsuttelin enimmät irti ja hioin sitten vähän lisää.
 
 
Koivuinen olohuoneenpöytä oli lakattu. Tähän kuuluu tumma lasi tuohon pöytälevyksi. 
 
 
 
Pöytä oli koottu ruuveilla joten osien irrottaminen kävi helposti. Hioin osat ja sainkin lakan kohtuuhelposti irti.


 
Vanha pirtinpöytäryhmä oli muutaman vuoden pihakalusteena ja siitä alkoi lakka ikävästi irtoilla. Penkeille löytyi paikat sisältä, joskin nekin kaipasivat uutta pintaa. Näissä lakka oli paljon tiukemmassa. Tässä vaiheessa hiomakoneestakin paloi moottori, joten sellainen oli hankittava uusi. Ihan kaikkea lakkaa en saanut irti, mutta sen pinta karheni kuitenkin niin, että maali pysyi siinä. Saa nähdä pysyykö miten pitkään.
 
 
Työtilat olivat rajalliset, hiomisen tein ulkona (viime kevättalvella) ja maalasin sisällä. Onneksi maali ei juurikaan haissut, lattia vain oli suojattava hyvin. Tästä kuvasta huomaa, että olen maalaillut muutakin kuin mitä tässä nyt esittelen. Loput jääköön seuraavaan postaukseen. 

 
 
Naulakossa tuli pohjatyöt tehtyä hivenen huolimattomasti, tämä oli hankalan muotoinen, enkä jaksanut kaapia/hioa kaikkia maaleja irti. Sopivassa valossa vanhan maalin rajat kuultavat uuden maalin alta.
 


 
 
Pöytään olen kohtuullisen tyytyväinen. Jonkin verran näkyy pensselin jälkeä pöytälevyosassa, jaloissa ei juuri ollenkaan. 
 
 
Yksi penkeistä löysi sijansa toistaiseksi uunin edestä.
 

 
Minua kyllä vähän jänskättää laittaa näitä kuvia tänne, jossa näkyy huoneita laajemminkin, kuin vain yksi kaluste. Nämä tuntuvat kovin henkilökohtaisilta. Mutta ehkä nyt ylitän itseni tällä saralla. =)
 


1 kommentti:

  1. Hei! Blogistani mitatulitaastehtya.blogspot.fi löytyy sinulle tunnustus. Käy kurkistamassa! ;)

    VastaaPoista