maanantai 6. huhtikuuta 2015

Liivimekko pellavasta ja collegetunika

 
 
Näin tämän kaltaisen mekkosen kurssikaverilla ja heti illalla tutkin kangasvarastoni, josko sieltä löytyisi mitään mistä idean saisi toteutettua. Ja löytyihän sieltä! Pari vuotta marinoitunut pellava pääsi lopulta käyttöön. Valmista kaavaa ei tietenkään löytynyt, mutta Ottobren The new chic (2/2014) oli lähinnä sen kaltainen, että siitä sain muokkaamalla sopivan.
 
 
 
Yläosan etukappaleen rakensin kokonaan uudeksi, takakappale sopi sellaisenaan. Helman leikkasin viistoksi ja väljemmäksi kuin kaavassa. Ja taisi tuossa helmassa jotain muutakin säätämistä olla, en vaan enää muista mitä. Napit etumukseen löytyivät sekalaisesta nappilaatikosta ja ovat kaikki erilaisia.
 
 
 
 
Tämän collegetunikan tein jo alkuvuonna. Tässä olen mukaillut ruskamekkoa, mutta kaavana on ihan joku Burdan peruspaita, jota olen sitten muokkaillut. Kangas on R-Collectionin paksua collegea.
 
 
Eräs ompeleva työkaverini teki viime syksynä samankaltaisen tunikan jossa käytti pitsiä ja pitsi-idean kopioin häneltä =).
 

 
Istuvuutta olisi hieman parantanut rintalaskos. Onneksi kangas ei vedä noin pahasti minun päällä, kuin tuossa sovitusnuken päällä. Tuli vissiin laitettua säädettävän nuken rintavarustus liian muhkeaan asentoon kuvaa varten... hih, seli seli =)
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti