maanantai 23. helmikuuta 2015

Virkattu matto ja päiväpeite vanhoista farkuista

 
 
Tässä postauksessa olisi pari sisustusjuttua kotiin.
Tästä virkatusta matosta tykkään erityisen paljon! Pitkään olen sen tekemistä suunnitellut ja kun lopultakin sain kuteet ostettua, niin tekemiseen meni vain pari päivää. Tosin olin vapaalla, oli aikaa tehdä. Maton halkaisijaksi tuli 87 cm ohuehkosta trikookuteesta 7 mm koukulla tehtynä.
 
 
 
 
Ohje on Kangasaitan Tähti-matto. Tuolta sivuilta löytyy kyllä paljon kaikkia ihania ohjeita niin mattoihin kuin kaikkeen muuhunkin mahdolliseen, mitä langasta/kuteesta voi tehdä.
 
Ostamani kude ei ollut ihan tasalaatuista, vaan tästäkin näkee että maton ulkokehällä kude on paljon ohuempaa kuin keskemmällä. Sain tämän kuitenkin höyryttämällä asettumaan ihan kivasti, mutta saa nähdä kiristääkö tuo ohuemman kuteen kohta sitten jatkossa. Pitää tarvittaessa purkaa ja katella paksumpaa tilalle. 
 
 
Tähti-matto
 
 
Tämän pojan päiväpeiton tein vanhoista farkuista. Tähän kului noin seitsemät farkut ja yksi liivi. Jonkin verran käytin taskuja ja vyötärökappaleita yksityiskohtina, mutta en liikaa että yleisilme pysyisi rauhallisena.
 
Päiväpeite vanhoista farkuista.
 
 
Vuorina käytin lakanaa. Koska se ei ihan riittänyt koko peiton alalle, lisäsin reunoihin kaitaleet. Kaikki tähän käytetyt materialit on siis kierrätettyjä. Vuorin tikkasin kiinni kolmesta alhaalta ylös kulkevasta pitkästä saumasta.  Jännitin ensin, että mitä poika sanoo kun mukamas on niin kranttu, mutta tämähän kelpasi oikein hyvin!
 
 
 
 
Olen ommellut itsellenikin muutamia vaatekappaleita ja ne on jo jopa kuvattuna! Laittelen nekin tänne lähiaikoina. Pirtsakkaa talvea kaikille!
 
Virve
2 kommenttia:

  1. Hieno päiväpeitto! Noi farkut tuntuvat olevan loppumaton luonnonvara. Itselläkin on muutamat haaroista rikki menneet tallessa tuunausta varten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Vielä niitä jäikin uusia ideoita odottamaan ja koko ajan tuntuu tulevan uusia rikkinäisiä noilta meidän tehopojilta =)

      Poista