sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Jakkua, mekkoa ja tunikaa

Jakku ommellen


Tämä on ensimmäinen jakku jonka olen koskaan tehnyt. Tarve oli vähän kevyemmällä siistille jakulle ja Suuren käsityön (5/2017) kaava vaikutti kiinnostavalta. Tarkoitus oli ensin kokeilla kaavaa johonkin arkisempaan kankaaseen mutta kun sellaista ei oikein löytynyt, otin härkää sarvista ja toivoin että kerralla onnistuu.


Kaavaan leikkasin pituutta lisää vyötärösaumaan molemmin puolin. Olen aika pitkäselkänen joten se vaikutti istuvuuteen. Vuorin kiinnitin muutamasta kohdasta muotosaumoihin mutta sitä ei olisi kannattanut tehdä, sillä nyt selkä ei laskeudu niin hyvin koska vuori vähän vetää sitä. Pitänee ratkoa ne vielä irti.

Mutta ihan käyttökelpoinen tästä tuli, on ollut päällä jo useammat juhlat!

Tämä joustava orvokkikangas on EK:n löytöpaloista ja kaava on muokattu Ottobren Jazzy Jacquard (5/2016) mekosta . Tästäkin tykkään kyllä kovasti! Kaavassa on muotolaskokset miehustassa edessä ja lisäsin sellaiset myös helmaan eteen ja taakse. Lisäsin myös vyötärökaitaleen. Niillä saa mekosta säädettyä varmasti istuvan. Hihat tein lyhyenä ja kaula-aukkoa muokkasi myös.

ssä ruututunikassa kaavana on Ottobren Violet Rose (5/2011). Kangas jälleen EK:n paloista, ohutta ja laskeutuvaa trikoon tyylistä jotain. Erittäin kiva kaava tämäkin, odottanut piirrettynä vuosikaudet kunnes lopulta pääsi kokeiluun.


Violet Rose Ottobre

Tämä tunikamittainen mekko on oma säätö ja kokeilu. Yläosa on Ottobren Tennessee mekosta (2/2014), alaosa taskuineen on lähes summassa leikelty. Taskuista tulikin liian matalat että niissä voisi avaimia kummempaa pitää. Kangas polyesteritrikoota EK:sta.
Huvittaa hieman tämä värimaailma joka tulee tässä postauksessa hyvin ilmi. Mieskin kerran sanoi että taasko sinä tuollaisen myyrän värisen, kun jotain uutta vaatetta näytin... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti