perjantai 19. helmikuuta 2016

Huppari ja yömekkosia

 
Nyt on pitkästä aikaa lasten vaatteiden vuoro päästä postauksen kohteeksi.
 
Tässä on joululahjaksi valmistuneet yömekkoset. Kaavana on Big Sis Ottobren lehdestä 6/2015 ja koot 134 ja 152cm. Tein nämä hieman ohjetta lyhemmällä helmalla. Nämä kankaat oli hankittu joskus vuosia sitten.
 
Big Sis yömekko

 
 
Tämän viikon ompelu oli puolestaan pojan huppari. Isoveli valitteli hupparipulaa ja siihen hätään tämä sitten ommeltiin. Onneksi laatikosta löytyi sen verran tarveaineita että saatiin huppari tehdyksi. Musta college on R-collectionin tehtaan kangasmyymälästä ja harmaa on joskus ostettu jostain, varmaankin Eurokankaan paloista. Vähän harmitti kun jouduin yhdistämään tätä huonompilaatuista harmaata tuohon huippulaatuiseen mustaan. Kokemuksesta tiedän, että tuo harmaa tulee nyppyyntymään muutaman pesun jälkeen, mutta Rokserin kankaat ei mene miksikään vuosienkaan jälkeen. 
 
 
Gray Days huppari
 
Kankaita leikatessa kävi pieni tapaturma, kun vahingossa leikkasin takakappaleen helmaan joitain kangasmerkintöjä. Tämä pala on siis poistokorista, 5e kilohinnalla ostettu ja siellä saattoi kankaissa olla joitain merkintöjä. Pienen paniikkipohdinnan jälkeen keikkasin kulman pois ja ompelin tilalle palan harmaasta kankaasta. Lopulta tämähän näyttää ihan harkitulta yksityiskohdalta =)
 
 
 
Kaava on hupparin luottokaava Gray Days (Ottobre 1/2013). Kaavan oli 140 cm koossa ja leikatessa oli tarkoitus tehdä tästä hieman isompi. Muut kappaleet leikkasinkin hieman isompina, mutta hupussa en muistanut ottaa sitä huomioon. Niinpä se ei sopinut paikoilleen. Pikaratkaisuna leikkasin levennyskaitaleen hupun saumaan. Joskin kangas oli sen verran vähissä, että langansuunta tuli väärin. Mutta jospa se ei menoa haittaisi! 
 
 
 
Hupparin jäljiltä huomasin collegepinon pienentyneen huolestuttavasti.  Niinpä suuntasin Rokserin kankaiden poistomyymälään. Ja se ei ole pettänyt minua vielä koskaan! Mukaan lähti aikamoinen pino kangasta. Mustat ja punainen ovat poistokorista (yht. 3,9m) ja ruskea ja oranssi ovat pakalta otettuja (yht. 1,5m). Poistokorista otetuille metrihinnaksi jäi n. 2,80 euroa ja pakalta otetuille n. 8,4 euroa. Laskin nyt tässä keskimääräisen metrihinnan, siellä kankaat myydään kilohinnoilla.
 
 
 
 
Tässä vielä kiireellä pikkuveljelle ommeltu sudaripaita. Tämän tein itsenäisyyspäiväksi lupauksenantoon, enkä siinä tohinassa ehtinyt edes lankoja vaihtamaan. Vähän tuo valkoinen paistaa läpi saumoista. Onpahan nyt paita, mihin merkkejä kiinnitellä. (kuvasin sen jälkeen, kun oli pojalla käynyt päällä. Tästä kuvasta huomaan että sehän on jo likainen!!)

 
 
Aurinkoa kevättalveen!
 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti