keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Villasukkia ja huovutetut lapaset

Jotain pientä on valmistunut myös puikoilta. Tässä on nyt hämäävästi monta työtä, mutta tosiasiassa nämä on valmistuneet parin vuoden aikana. Mitä sitä turhaan julkaisemaan yksittäisiä töitä kun niitä voi kerätä ja laittaa monta kerralla =).
 
Tarkoitus oli tehdä pikkuveljelle villasukat Regia-lankakerän lopusta. Lanka ei riittänytkään, joten purin ensimmäisestä sukasta kärkeä niin pitkälle, että sain sukista saman kokoiset ja tein kärjet toisesta langasta. Koko on näissä n. 33-34.
 
 
 
 
 
 
 
Nämä isoveljen sukat on 7-veikasta ja raitalangan lopusta. Tein muistaakseni joskus viime talvena.
 
 
 
 
 
Nämä tumput on neulottu Purosta. Koko on lasten. Tykkään tehdä näihin resorit tavallisesta villalangasta, kun pysyvät niin paremmin käsissä.
 
 
 
 
Näissä huovutetuissa jutuissa on aina hauska vertailla kuvia ennen ja jälkeen huovutuksen. Niinpä tässäkin on tullut otettua muutama otos matkan varrelta.
 
 
 
 
 
 

 
Ennen pesukoneeseen laittamista harsin muovipussin lapasten sisään.
 

 
 
Koneesta otettaessa meinaa yleensä iskeä epätoivo, kun lapaset on niin pienet ja mytyssä ja harsimislangatkin ovat huopuneet lapasten sisälle piiloon. Mutta kummasti ne siitä oikenevat kun jaksaa lapasia venytellä ja kiskoa langat ja pussin irti.
 
 
 
 
 
 
Nämä huopuivat hivenen liian pieneksi, mutta ehti poika näitä onneksi vähän aikaa pitää.
 




Iloa!
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti