maanantai 25. marraskuuta 2013

Risusta ja pajusta enkeleitä ja muutakin

Tänä syksynä on vierähtänyt hetki jos toinenkin risujen ja pajujen parissa. Tämä on koukuttanut minut ihan kokonaan! Näitä on kyllä tosi kiva tehdä.
 
 
 
 
Risuenkelit päätyivät kuistin eteen toivottamaan tulijat tervetulleiksi.
 
 
Risuenkeli
 
Olen nähnyt joskus tämän tapaisen lyhtyä kantavan enkelin punottuna pajusta. Päätin kokeilla samaa risuilla. Tekniikan nimeä en tiedä, mutta työn aloitin alareunasta ja risunippua kierrätetään ja sidotaan edellisten kierrosten päälle spiraalimaisesti. Rautalangat kulkevat alhaalta ylös loimien lailla. Selkään sopivaan kohtaan kiinnitetään oksalenkit siiviksi ja käsiksi. Risupallo kiinnitetään pääksi.
 


 
Tässä on toinen enkelikokeilu (jos tätä edes enkeliksi tunnistaa) ja tämä on todellinen resuenkeli, oksia töröttää vähän joka suuntaan. Ideana ihan kiva, täytynee yrittää tehdä vielä toinen kappale hieman suoremmisata oksista. Tekniikka on saman kaltainen kuin alla olevassa, helma vain tehtiin leveämmäksi ja pyöräytettiin kartioksi.
 

 
Tämä pieni pajuenkeli pääsi seinälle ulko-oven pieleen.
 
 
 
 
Laitan tähän vielä pari muutaman vuoden takaista tekelettä. Kävin silloin pajukurssilla ja niillä opeilla nämä väsäsin. Ikää näillä jo on, mutta ovat edelleen käytössä kuistia koristamassa.
 
 
Lintulauta pajusta
 Lintulauta on vain koristeena, ruokintakäytössä se ei ole, vaikka joka syksy linnut käyvät sitä tutkimassa siemenien toivossa.
 
 

Pajupallo jouluvaloilla
 
 
 Pajupallo sai ympärilleen valosarjan.
 
Nyt pitäisi suunntata huomio risuista ja pajuista jälleen ompelukoneeseen ja vähitellen alkaa miettiä että mistä sitä pukin konttiin =)
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti