perjantai 25. tammikuuta 2013

Kirjottu takki

Tämän alkuvuoden työt ovat olleet aikaisemmin aloitettujen töiden loppuunsaattamista. Tämäkin takki on odottanut jo melkein puolitoista vuotta viimeistelyään.


Kaavana tässä on Ottobre Woman 5/2011 Some Fresh Air villaneulosduffeli, joskin sitä on lopulta muokattu todella paljon. Kankaana villaneulos Eurkokankaasta, josta on myös vuorikangas.

Lehden kuvassa tämä on toteutettu kivasta kirjoneuloksesta, mutta kun ompelin tämän tästä harmaasta, tulos oli niin kamala, että tekele jäi lähes puoleksitoista vuodeksi odottamaan inspiraatiota siihen, miten siitä voisi saada käyttökelpoisen.

Nyt otin takin uudelleen työn alle ja kavensin sitä sivusaumoista, sekä tein myös muotokavennukset molemmille puolille eteen sekä taakse. Tämä antoi takille huomattavasti lisää istuvuutta. Myös hihat olivat alkuperäisessä tekeleessä minulle liian lyhyet, niinpä tein hihansuihin reilut jatkopalat.  
Muutoksista huolimatta takki näytti tylsältä ja ankeata. Päädyin koristelemaan sitä kirjomalla. Vuorin väriin sopiva luumun värinen lanka on Austermannilta, musta on Seiskaveikkaa. Kuviot suunnittelin ensin paperille, sitten käytin nuppineuloja kuvion hahmottelemiseen takkiin (ensin yritin piirtää kuviot kankaalle tussilla, mutta siitä tuli aikamoinen sotku, onneksi sain jäljet pois!). Lopulta kirjoin kuviot paikoilleen. Tässä on käytetty ketjupistoja, etupistoja sekä häivepistoja kukan värittämiseen.

Onneksi tästä tuli lopulta ihan kiva! Nyt täytyy vielä neuloa tähän sopiva huivi. Tuo kuvassa käytetty on jokin vanha huivi, minkä löysin tähän hätään.

Kirpsakkaa talvea kaikille!9 kommenttia:

 1. Todella kivan näköinen, uniikki takki. Kirjonta tekee hienon säväyksen!

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän kivannäköinen takki, tosi kaunis kirjonta!

  VastaaPoista
 3. Ompas ihana.. voiskohan tylsään toppatakkiinkin tehdä jotain samantapaista.. Kiitos idesta

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon kommenteista! Itsekin olen tosi tyytyväinen takkiin. Ja idea kirjonnasta on toki käytettävissä, itsekin olen idean napannut jostakin kirjasta, jossa uudestettiin vanhaa (en nyt vain muista kirjan nimeä)

  VastaaPoista
 5. Siitä tuli kyllä kerrassaan kiva, vaikka aluksi vähän epäilit että toimineekohan. Nyt odotan sen näkemistä vain päälläsi livenä! :) (Ei olisi Kainuuseen enää kuin muutama viikko...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat kyllä sen sitten nähdä =) Tervetuloa vain kylään!

   Poista
 6. Minusta tuo on kyllä tosi kaunis!

  VastaaPoista