tiistai 15. tammikuuta 2013

Kietaisunuttu ja tunika


Eilen löytyi sopiva aika toteuttaa tämä kietaisunuttu, joka on ollut suunnitelmissa viime syksystä saakka. Tämän työn alle ottamista on ehkä pitkittänyt se, että jännitin ommella tätä neulosta. En ole ennen ommellut mitään tämänkaltaista materiaalia, mutta se sujuikin sitten ihan hyvin! Tämä kokemus rohkaisi minua niin, että varmasti teen neuloksista vielä jotain muutakin. 

Kietaisunutun alla näkyy tunika, joka valmistui viime syksynä. Se jäi silloin vielä odottamaan jotain paranteluja, koska en tykännyt siitä sellaisenaan. Nyt otin sen muokkauksen alle ja sainkin tehtyä siitä paremmin istuvan. 

Kaava on Ottobre woman 5/2012 lehdestä, Warmly Wrapped kietaisunuttu. 
Kankaana ohut villaneulos Eurokankaasta.
Tunikan kaava on samasta lehdestä Stitch Details tunikamekko. Trikoo on Eurokankaan paloista. Jonkun verran tein muokkailuja: lyhensin tunikamittaan, lyhensin yläosaa ja kavensin vielä aikalailla. (kaava olikin pellavalle, joten siksi siinä oli väljyyttä).Tässä vielä näkyy tuo etuosan muoto, kun liepareet roikkuvat edessä. Ja tykkään noista ylipitkistä hihoista!
Malli on takaa aika lyhyt. Voisin muokata tätä vielä niin, että jättäisin takaosan hieman pidemmäksi.
Blogger ei ole muutamiin päiviin antanut lisätä kuvia koneelta. Valikkoon tuli kyllä picasaa jne vaihtoehtoja, mutta ei omaa konetta. Luulin jo että olen käyttänyt kuvatilani loppuun, mutta sitten löysin tiedon, että tämä ongelma on nyt Exploreria käytettäessa, Chromen kautta sen sijaan onnistui. 

1 kommentti:

  1. Kivannäköisiä vaatteita!

    P.S. Haastoin sut, käy katsomassa blogistani!

    VastaaPoista