tiistai 25. syyskuuta 2012

Pojan collegetakki ja housut

Isoveljelle valmisui collegetakki juuri, kun kelit muuttuivat ankean syksyisiksi. Hihii, aina ei voi ajoitus osua kohdilleen =). Takki ehti pyöriä puolivalmiina ompelupöydällä vähän turhan kauan ja niinhän siinä kävi että kesä loppui kesken. Vaan miten käy pikkuveljen vastaavalle takille, joka on yhä siellä ompelupöydällä keskeneräisenä?
Kaavana tässä on Henri svetaritakin kaava Ottobresta 1/2011, jota sitten sovelsin joiltain osin. Kooksi tuli n. 130 cm. Kaavat olivat 122 senttiselle, joista sitten käsivaralla leikkasin suuremmat. Takkiin oli tarkoitus tulla alunperin nepparikiinnitys, mutta tulin leikanneeksi etukappaleet liian kapeiksi, joten jouduin laittamaan vetoketjun.

Takissa on vuori joka on myös collegea. Kauluksen muutin resorikaulukseksi. Tein myös taskut sekä aplikoin nimestä etukirjaimen rintamukseen. 
Sinistä collegea riitti myös housuihin. College on laadultaan ihanan vahvaa svetarineulosta, jossa on harjattu sisäpinta. Housut ovat High jump velourhousujen kaavalla Ottobresta 4 /2011. Näissä on leveytenä 122 ja pituutta tuli vahingossa hivenen liikaa, ovat ainakin 134 jolleivät vieläkin pidemmät. Ihastuin noihin taskuihin, ovat tosi kivan näköiset! Värikästä syksyä kaikille!


5 kommenttia:

 1. Kivan näköinen setti. Hauskat taskut noissa housuissa :) En ole ennen tuollaista toteutusta nähnytkään.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva takki ja housut. Voihan sitä collegetakkia pitää toisen takin allakin, ainakin meillä pitävät.

  VastaaPoista
 3. Hieno takki ja aiempi pöllöhuppari on aivan mahtava!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Eiköhän tuota takkia tule kuitenkin pidettyä, vaikka toisen takin alla. Olisi sääli jos jää aivan pitämättä.

  VastaaPoista