maanantai 17. syyskuuta 2012

Neulottua ja virkattua syksyyn

 Olen jälleen huomannut itsessäni samoja oireita kuin joka syksy: tartun mieluummin puikkoihin, kuin menen ompelukoneen ääreen. Tässäpä onkin sitten muutamia valmistuneita tuotoksia.

Ostin viime talvena yhden kerän ruskeaa Novitan Chrystalia. Mitähän järkeä oli ostaa vain yksi kerä, kun senvertaisesta ei kuitenkaan saa mitään tehtyä! No, se yksi kerä on pyörinyt lankalaatikossa siitä asti, kunnes päätin että johonkin sen käytän. Tällaiseen pieneen kauluriin se juuri riitti. Mutta tykkään tästä kovasti ja se on jo päässytkin käyttöön, vaikka kelit ei vielä kovin kylmät olekaan.  
Raahasin kesällä meille vanhempieni ullakolta vanhan sovitusnuken. Itselle tehtyjen vaatteiden kuvaaminen on ollut aina hivenen kiusallista, joten tästedes se sujuu luontevammin nuken armollisella avustuksella.

Ohje kauluriin on omasta päästä. Puikotkin olivat hieman liian ohuet, varastoista löytyi vain 8:n pyöröt (60 cm), joilla tämän sitten tein. Silmukoita kauluriin tuli 38.  Myös viime talvena ostettuja Puroja löytyi lankalaatikosta. Niistä virkkasin itselleni huovutetut tohvelit. Ohje on Ullasta  Hissukka-tohvelit, joskin jonkun verran sovellettuna. Mutta kuten arvata saattaa, liian pienethän näistä tuli. Mahtuvat kyllä jalkaan juuri ja juuri, mutta mutta... ei taida tulla pidettyä. Plääh, kait tässäkin tapauksessa aika tavaran kaupitsee tai jotan.  
Tässä tohvelit ennen huovutusta.Nämä lapaset valmistuivat jo viime keväänä, mutta kuvat eivät silloin päätyneet tänne asti. Lankana 7 veljestä sinisorsa ja koko n. 3-4 vuotiaalle.   


Lapasiin tein tällaiset solmimisnauhat siinä toivossa että niitä muistaisi käyttää, eikä lapasten toinen pari olisi aina hukassa.


Ja siinäpä pikkuisäntä uusissa lapasissaan.
Vaikka neulominen viehättääkin tällä hetkellä ompelua enemmän, on silti myös kone surissut, ja ompelupostauksiakin luvassa lähiaikoina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti