maanantai 22. elokuuta 2011

Timppa-paita ja pari muutakin


Pikkuveljelle valmistui muutama paita. Nyt kun taas lomien jälkeen alkaa hoidot ja kerhot, on mukava päivittää vaatevarastoa. Vaikka eihän tämä pienimmäinen vielä kerhoissa ole, se aika koittaa vasta vuoden vaihteessa. Nämä kaikki paidat ovat kokoa 98 cm.


Tähän paitaan hyppäsi aplikoitu Timppa-lammas. Kangas on interlocktrikoota Lasten metsolasta. Aplikaatio on trikoota mutta Timpan turkki on velouria. Kaavana tässä on Let it be "juhlapaita" Ottobresta 6/2010.  (Kylläpä se näyttää kurttuiselta, mutta nurmikolla on vaikea suoristella sileäksi.)
Tämä on tehty samalla kaavalla kuin Timppa-paita. Kangasta oli sen verran vähän, että hihoista piti tehdä tuollaiset kaksiosaiset. Mutta se sopiikin tähän ihan hyvin. Kangas on asuntovaunuinterlockia Ikasyrilta. Hihojen yksivärinen trikoo on oman kylän kangaskaupasta.
Tässä kaavana on More gray raglan t-paita Ottobresta 4/2011. Kangas on Lasten metsolasta.  Tätä ommellessa sattui sellainen pieni hupsis, eli käänsin hihansuut ja ompelin paidan valmiiksi. Sovittaessa sitten huomasin, että hihat on aikamoisen lyhyet. En ommellessa muistanut, että tähän oli tarkoitus laittaa resorit, joten ylimääräistä värkkäystä sai tämän kanssa tehdä.
Näitä ommellessa tuli esille näiden kaavojen oleellisimmat erot. Let it be "juhlapaidan" kaava oli huomattavasti lyhyempi kuin tämä raglanhihainen. Asiaa en tietenkään tullut ajatelleeksi leikkausvaiheessa. Toivottavasti tuo lyhyempi paita ei käytössä ole liian lyhyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti