tiistai 6. helmikuuta 2018

Kierrätysompelua vauvalle

Jos tuossa aikaisemmassa postauksessa laskeskelin uusista kankaista ommeltujen vaatteiden hintoja, niin tässä postauksessa sitten säästetään. Nämä vaatteet on tehty kierrätyksen periaatteella. Olin kerännyt pussillisen poikien vanhoja vaatteita tarkoituksena antaa ne autotalliin räteiksi. Ne olivat kaikki joko jostain kohti rikki tai niin pahasti tahriintuneita etten viitsinyt antaa niitä enää eteenpäin seuraaville käyttäjille. Otin pussin kuitenkin vielä uudelleen tarkasteluun ja päätin tehdä niistä vauvalle mitä  pystyn. Ja niistähän sainkin vielä koottua useamman pikkuvaatteen! Ja jäljelle jääneet kangaspalat päätyivät sitten autotalliin.


Siniset bodyt olivat ennen yöpaitoja. Yöpaitafiilis niissä on vähän edelleen. Turkoosin lentokonebodyn hihaan jäi reikä, jonka peitin aplikoinnilla.


Harmaan bodyn etukappaleelle kävi vahinko ja ompelin sen ylösalaisin! Huomasin asian vasta kun yritin kantata alaosaa. Purkaminen ei kiinnostanut, joten ompelun vain alaosaan pienen jatkopalan pääntien kolon kohdalle. Onneksi kuvioa ei paljon käytössä näe kun housun vyötärö peittää sen.  Ja kaulus jäi myös hieman huonosti istuvaksi, mutta menettelee...Muutama paita vielä. Alla oleva on tehty omista vanhoista topeista, johon aplikoin vanhasta paidasta leikatun kuvan sekä ompelin sivusaumaan merkin. 
Housut on tehty pojan vanhasta hupparista.Eikä maksanut mitään! Joskin vähän kului resoria. Eihän nämä mitenkään erikoisia ole, mutta kyllä ne kotona välttää =). Kaavat näissä on niitä samoja joilla olen tehnyt muissakin postauksissa vilisevät vaatteet.1 kommentti: