tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kesäisiä mekkoja


Alkukeesän helteet innoittivat mekkojen ompeluun, varsinkin kun pikainen vierailu Eurokankaassa tuotti heräteostoksena raikaskuosisia polyesteri(?)trikoita. Kaavat löytyivät uusimmasta naisten Ottobresta, jossa oli useita ihania mekkojen kaavoja. Harmi että kelit ovat nyt niin kylmiä, että näitä ei tarkene pitää. 
 
Tästä mekosta tuli oma suosikkini. Kaava on Asian print jerseymekko (Ottobre woman 2/2014). Kuvionkin sai aseteltua ihan kivasti.
 
 
 
 
 
 
Tämä kaava on Tennessee jerseymekko samaisesta lehdestä. Mallista tykkään, mutta ehkä tämä kuosi ja väri on minulle turhan voimakas. Saa nähdä, opinko pitämään tätä. Mekossa on myös kivat taskut edessä, ne tosin kätkeytyvät kuvioiden sekaan.
 
 
Kuvion asettelu onnistui paremmin takakappaleelle (alhaalla oikealla). Kankaassa oli mustia tahroja, joita yritin varoa, mutta pari päätyi vahingossa aika näkyvälle paikalle. Pesin kankaan ennen ompelua, joten pahoin pelkään että ne nyt jäävät näkymään.
 
 
 
 
 
 
Tässä on myös yksi viime kesän ompelus. Ostin kirpparilta vanhan lakanan ja tein siitä koeompeluksen Jewelry kotelomekon kaavalle (Ottobre woman 2/2013). Kaava ja malli on ihan kiva, kaula-aukko tosin aika pieni, tässäkin leikkasin sen isommaksi.  
 
Tämä on jälleen kerran sitä sarjaa, jossa minua jostain käsittämättömästä syystä houkuttelee kaupassa (tässä tapauksessa kirpparilla) retrotyyliset kuosit, mutta en niitä osaa pitää, eivätkä ne minulle sovikaan. No, tulipahan kaava testattua, ja kankaaseenkin meni vain pari euroa.
 
 

 
 
 


 
 
Vielä on tarkoitus ommella yksi mekko tuosta uusimmasta naisten ottobresta, the new chic -kaavalla. Kangas odottaa valmiina ja kaavatkin on piirretty. Jospa jo huomenna?
 
 
 
Rentouttavaa kesäaikaa kaikille!
 
 

1 kommentti: