perjantai 7. maaliskuuta 2014

Heppatunika itselle

Useissa blogeissa olen nähnyt isolla kauluksella ja pitsivetoketjulla varustettuja tunikoita ja nyt minäkin tein oman versioni. Tämä heppatrikoo on odottanyt viime kesästä saakka sopivaa ideaa ja tästä yhdistelmästä tuli mielestäni ihan kiva.
 
 
Tunika
 
 
Kun saa mieleensä idean siitä mitä haluaa tehdä, on tuskallista jos tarvikkeita ei löydy valmiiksi kotoa. Minulla ei ollut ennestään raglanpaidan kaavoja, ja kun sellaisia yritin alkaa piirtämään, myös kaavapaperit olivat loppu. Tai niin vähänä, etteivät ne riittäneet koko kaavoihin. Niinpä piirsin kaavat kauluksesta kainaloihin asti (Monday basic/Ottobre 5/2013) ja muuten käytin valmiina löytyneitä kaavoja (Two-layer top/ Burda 8/2010), joskin leikkasin helman pidempänä. Myöskään pitsivetoketjua ei minulla tietenkään ollut, mutta onneksi tarpeeksi pitkä tavallinen vetoketju. Niinpä ompelin pitsiä vetoketjun molemmin puolin, ja samaa pitsiä pääsi vielä hihojen saumoihin. Kauluksen sisäpuoli on samaa resorikangasta, kuin hihat ja helma.
 
 
 
Kauluksen olisi voinut tehdä vielä isompana, mutta ehkä sitten seuraavassa versiossa. Ihan kiva on tämäkin, kun sitä pitää auki käännettynä.

 

 
 
 
Olen myös surffaaillut nettikaupoissa ja tulokset on nähtävillä tässä. Oikean reunan skootterit ja työkoneet, sekä ylärivin tähti- ja monsteritrikoot Metsolasta, alarivin all star- ja tähtijerseyt Mussukoilta, siksak-trikoo ja sen päällä olevat pitsivetoketjut ja ötökkä- ompelumerkit Majapuulta, oikean ylänurkan ruskea biopellava Kilokankaalta ja yläraunan sveet candy jersey Pikku piltiltä.
 


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva tunika! Kivoin malli, jossa olen tätä kuosia nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja kommentista! Pitkään mietinkin, että mitä tästä kuosista voisi tehdä ja lopulta ajatus loksahti kohdilleen.

      Poista