keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Paitoja ja yöpuku

Syyslomaviikon vapaat tulivat tarpeeseen: loppukesästä asti leikattuna olleet vaatteet valmistuivat lopultakin! Ja niitä jäi vielä toiseenkin postaukseen.


Tähän isoveljen paitaan hyppäsi aplikoiotu olio. Ilmeestä tuli hieman alakuloinen, vaikka tarkoitus oli näyttää hurjalta. Kaavana tässä on Whirldwind indian (Ottobresta 1/2012), tosin hihoihin tein muutoksia.
Pikkuveljen aplikoitu merirosvonalle -paita on tehty tutulla More grayn kaavalla.

Ja tässä on vielä pikkuveljelle yöpuku. Paidan kaava on Young designers Ottobresta 3/2011. Paidan koko on 104, mutta totesin sen jo jääneen pieneksi. Juuri ja juuri sopii päälle! Etumukseen aplikoin laivan viemään pikkumiestä unten maille purjehtimaan.

Housujen kaava on Stripy legs Ottobresta 6/2009. Kaava on tosi niukkalinjainen, kun olen sitä joskus käyttänyt. Minulla oli valmiina 122 cm kaava, jonka leikkasin pienillä saumavaroilla ja lahkeet leikkasin noin 110 cm mittaan. Sillä tavoin tuli ihan mukavan malliset yöhousut pojalle.  Hädin tuskin ehdin kuvata yöpuvun, kun poika jo kiskoi sen päälleen. Ja halusi, että otetaan myös sovituskuvia. Mikäpä siinä, kerrankin näin päin. Yleensä saa käyttää kaikenlaisia keinoja (lähinnä lahjontaa), että suostuvat sovittamaan ja vielä poseeraamaan kamerallekin! 


3 kommenttia: