sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Oman vaatekaapin täydennystä

Tässäpä tuleekin pitkä postaus kesän aikana itselle valmistuneista vaatteista. Nyt on tullut ommeltua aika paljon itselle, pojille en ole tehnyt juuri mitään koko kesänä. Toisaalta eivät he mitään tähän palaan tarvitsekaan. Edes kesävaatteita ei ole tarvinnut juurikaan ommella, viimekesäiset ovat riittäneet vallan hyvin näillä keleillä.


Tässä on tunika, kaavana tuttu ja turvallinen Bohemian. Kangas on puuvillaa, joskus ostettu Eurokankaasta. 


Sain aikaiseksi ottaa myös sovituskuvia.
Tämä seuraava kaava oli uusi tuttavuus. Lainasin keväällä kirjastosta Onnellisen ompelijan oppaan (kirj. Kay Whitt), jonka kaavoilla tämä on tehty. Tykkäsin kirjasta tosi paljon, ihanan värikkäitä vaatteita ja kivoja ideoita kankaiden ja värien yhdistelyyn. Kaavat on kirjassa suunniteltu siten että samoilla kaavoilla saa tehtyä erilaisia vaatteita. Minulle kaava ei ihan sellaisenaan ollut hyvä, joten jonkin verran viilaamista tämä vaati. Mutta nyt on kaavaa muokattu, tulevat varmasi uudelleen käyttöön! Tykkään mallista!

Kankaat puuvillaa, kuviollinen Eurokankaan palakorista, yksivärinen on kirpparilta löytynyt pöytäliina.

Tämän mekon tekemisen aloitin viime kesänä, jatkoin sen tekemistä talvella ja nyt lopulta sain ommeltua napinlävet ja napit paikoilleen.
Trikoo on Lasten Metsolasta ja kaava on oma sovitelma siten, että miehustan pohjana on Ottobren Trenton -topin kaavat (OB 2/2011), joihin lisäsin hameosan ja napituksen eteen.
Mekkoon tein myös taskut, erottuvat juuri ja juuri.
Punaraidallinen paita on itse ideoitu ja suuntaa-antavina kaavoina on käytetty omia vanhoja vaatteita. Raitatrikoo on kirpparilta. Myös tämän tekemisen aloitin jo viime kesänä.Yksityiskohtina paitaan tuli iso kaula-aukko, valenappilista, rypytykset olkapäihin, hihat kuuluvat etukappaleeseen ja hihansuiden viimesitelyyn raidat pitkittäin sekä vyötärölle hieman kapeampi kaitale kaksinkertaista kangasta. 


Mies ei yleensä juurikaan kommentoi tekeleitäni, mutta kun tätä valmiina sovitin, ihmetteli että oletko tuonkin tehnyt itse, näyttää kaupasta ostetulta. Pitänee ottaa kehuina? 
Ja vielä yksi Bohemian. Varastossa on pyörinyt vanha viskoosinen kietaisuhame, josta juuri ja juuri tuli hieman kavennettu versio Bohemianista. Vanhat kietaisuhameet joissa ei ole saumoja, ovat oivaa materiaalia ompeluun. Valitettavasti tässä oli sivusaumat, joten piti hieman soveltaa. Selkään keskelle tuli sauma ja sivusaumat tulivat hieman etukappaleen puolelle. Mutta onneksi saumat ovat aika huomaamattomat. Pääasia oli, että kiva kuosi pääsi uusiokäyttöön.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja vaatteita! Toi raidallinen on kyllä hieno, niin suoraan on noi kauluskanttauksen raidatkin! Tarkkaa työtä! Ja molemmat bohemiat ihanaa kangasta!

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään myös noiden bohemioiden kuoseista. Raitapaidan tekoa ei ainakaan kiireellä pilattu, kun valmistumiseeen meni vuosi. Sekö lienee syy suoriin saumoihin =)

    VastaaPoista