perjantai 9. joulukuuta 2011

Valettuja kynttilöitä ja tuunattuja tulitikkurasioita

Tässäpä on postaus jouluisista valmisteluista. Melkein joka syksy olen valanut kynttilöitä. Se on mukavaa puuhaa ja samalla saa mukavasti tehtyä jouluviemisiä tutuille. Aineksia kynttilöiden valuun kerään vuoden mittaan talteen ja lisäksi saan työpaikalta ja tutuilta poltettujen kunttilöiden jämiä. Muotteina näissä on kertakäyttöiset shamppanjalasit, lisäksi nuo pienet on "oikeita" kynttilämuotteja. Huomasin, että noiden kertakäyttöisten shamppanjalasien malli oli muuttunut. Tänä syksynä ostetuissa laseissa muoto oli kaarevampi verrattuna vanhempiin kartion mallisiin. Niinpä uudemmilla muoteilla tehdessä irroitusvaiheessa tulee helposti murtumaa yläosan kapeaan kohtaan. (Kuvassa vasemmalla puna-vihreä kynttiä on tehty uudemmalla muotilla.) Ohje kynttilöiden tekoon vaihekuvineen löytyy mm. VillaCaramillan blogista.


Joissain blogeissa olen törmännyt koristeltuihin tulitikkulaatikoihin. Idea on kiva ja niinpä minäkin kokeilin tehdä muutaman.Sitten vain kynttilät ja tulitikkuaskit sellofaaniin ja jouluviemiset ovat valmiit!

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavat jouluviemiset! Ollapa aikaa väkertää tuollaisia! Ihanat! Kuten myös nuo aiemmat kranssitkin.. :)

    VastaaPoista
  2. Sinähän olet mestari valamaan kynttilöitä!
    Ihania nuo koristellut tikkurasiatkin. Tikkurasioita täytyy minunkin alkaa taas pian koristella, kun entiset on melkein loppu. Mukavaa pientä askartelua :)
    Kauniita kransseja alempana!

    VastaaPoista