tiistai 25. lokakuuta 2011

Huovutettu pipo Purosta


Ostin Novitan Puroa tarkoiteuksena tehdä siitä pienemmälle pojalle pipo. Sitten lueskelin keskusteluja Purosta, joiden perusteella tulin siihen johtopäätökseen, että se ei taida kestää meidän käytössä hyvänä. Niinpä päätin tehdä huovutetun pipon.Koskaan ennen en ole mitään huovuttanut ja yritin etsiä ohjetta purolle, mutta en löytänyt. Niinpä sitten tavoilleni uskollisena aloin neuloa summittaisen arvion varassa.

Neuloin puikoilla nro 5 vyötteen ohjeen mukaan (vasta myöhemmin selvisi, että huovutettava pitäis neuloa nro 8 puikoilla tai jotain...) Loin 100 silmukkaa ja korkeutta neuloin n. 27 cm.Värit vaihtuivat ihanasti ja lanka oli mukavaa neulottavaa. Tämän värin nimi oli Aallokko.


Pesin pipon 40:n hienopyykissä pikapesuna ja tulos oli aikalailla sopiva. Tarkoitus oli, että huopumista ei tapahtuisi liian paljon. Ei olisi haitannut, vaikka olisi huopunut vähän enemmänkin, mutta jääköön vähän kutistumisvaraa tulevillekin pesuille. Ajattelin tästä syyspipoa, mutta tiiviistä neulomisjäljstä johtuen tästä tuli tosi tuhti! Eli tarkenee pakkasillakin.


Tässäpä vielä tunnelmointia syysväreillä. Innostuin tästä huovuttamisesta niin että tarkoitus olisi tehdä huovutetut lapaset tuosta Puro Juolukasta.

4 kommenttia:

 1. Wau miten kiva pipo. Minäkin olen ostanut tuota puro-lankaa. Siwassa kerä maksoi 2,90 e (vaatii kortin) ja tulipa hamstrattua vihreää ja tuota luumua. Taifanpa huovuttaa minäkin.

  VastaaPoista
 2. Mnä ostin sellaisesta tarjouksesta, että kolme kympillä. Mutta paremman tarjouksen sinä olet löytänyt! Pitääkin käydä siwassa, kun muutaman kerän vielä voisin hankkia =)

  VastaaPoista
 3. Hyvin olet onnistunut. Kun mä eka kerran huovutin pipon, niin kolmas pipo oli vasta sopiva...

  VastaaPoista
 4. Ihana pipo! Kauniit värisävyt.
  Kiva kauluri alempana.
  Toivottavasti tulee pian viileämmät ilmat, että pipo ja kauluri pääsevät käyttöön. Täällä Oulun seutuvilla on vielä ainakin niin lämmintä, että talvikamppeita ei ole vielä tarvinnut ottaa esille.

  VastaaPoista