maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kirpparilöydöistä muokattua uutta

Tässä kevään aikana on kirpparilta tarttunut mukaan yhtä sun toista, jotka on ollut tarkoitus ommella uusiksi vaatteiksi. Tässä on nyt pari vaatekappaletta, joissa olen vain muokannut vanhaa vaatetta, tai tehnyt siitä kokonaan uutta.

Tällainen mekkonen kuoriutui pitkästä puhvihihaisesta mekosta. Irrotin alkuperäisestä hihat ja hameosan alimman kaistaleen. Myös alimman pitsin jouduin käyttämään irti. Miehustaa kavensin hiukan kainaloiden alta ja olkaimia kavensin myös. Vyörärölle solmittavat nauhat ratkoin myös irti ja laskin ne pitsin kohdalta alemmas vyötärölle. Tuloksena ihan kiva kesämekko, joskin ehkä hivenen tyttömäinen, mutta eipä tuo taida haitata.Tässä kuva ulkona, värit jäivät sisäkuvissa niin tummiksi.Tässä kuva alkuperäisestä mekosta. Mekko oli jonkun itsetekemä.


Tässä on sitten tunika vanhasta hameesta. Materiaali oli sellaista ryppypintaista rayonia (=viskoosi?). Tämä oli sellainen kokeilu, hakusessa on toimiva tunikan kaava. Kaavan mallina oli oma vanha t-paita, johon laitoin vain pituutta lisää.


Piristykseksi tein valenappilistan. Ja myös pesuohjemerkki löytyi siirrettäväksi.


Tässä kuva alkuperäisestä hameesta.

2 kommenttia:

  1. Onpas kivoja tuunauksia sinulla, varsinkin tuosta mekosta tuli oikein kiva. Mullakin on tuolla muutama kirpparilta ostettu vaate jotka ovat odottaneet jo turhan kaun tuunausta uuteen kuosiin.

    VastaaPoista
  2. Taitavaa tuunausta! Molemmat niin nättejä. :)

    VastaaPoista