maanantai 24. tammikuuta 2011

Neulottu slipoveri ja dinopusero

Pikkuveljelle valmistui neulottu slipoveri. Ohje tähän on yhdistelmä kahdesta eri lehdestä: Novitan talvi 2010 lehdessä oli slipoverin ohje, jonka mukaan tämän tein muuten, mutta etukappaleen vinoneliökuvion ohje löytyi Suuren Käsityölehden 11-12/2009 numerosta. Koko tässä on hieman pienennetty 98. Lankana Novitan sinisorsa.Hivenen liikaa pituutta tähän tuli ja tuo etukappaleen kuvio ei juurikaan erotu ainakaan näissä kuvissa langan raidallisuuden vuoksi. Livenä näkyy ehkä vähän paremmin. Mutta onpahan siinä kuitenkin vähän elävyyttä antamassa.


Tämä isoveljen dinopaita on ollut valmis jo tovin, mutta lopultakin sain aplikaation langat pääteltyä. Kankaat velouria, kaavana sama Ottobren raglanpaita, jolla olen aikaisemmin tehnyt mm. tähtipaidan ja monet muut. Ensin aplikoin paitaan erilaisen dinon, mutta palaute tuli heti: hänelle neuretaan, jos on tuon näköinen dino paidassa! Vain tyrannosaurus kelpasi. Siispä tekemään uusi etukappale. Kyllä äiti oli vähän yllättynyt ja huvittunut. Nyt se ensimmäinen versio etukappaleesta odottaa jotain uutta käyttöä. Saa nähdä, löytyykö sille käyttöä!  Tällä kertaa minulla on jopa sovituskuvia molemmista pojista.  

Tässä vielä dino lähikuvassa. Tästä taisi tulla lopulta aika mieleinen paita! 


Tähän asti langat ja muut ompelutarvikkeet ovat olleet mikä missäkin pussissa. Nyt osa niistä pääsi onneksi parempaan järjestykseen. Saumurilangoille ja lopuille tarvikkeille pitäisi vielä keksiä joku järkevä säilytyssysteemi. Suurin ongelma on kuitenkin tilanahtaus. Ompeluharrastus on ahdistettuna kodinhoitohuoneen yhteen nurkkaan ja sieltä se sitten pursuu keittiön pöydälle ja muuallekin taloon. Kuvissa taustalla näkyy myös viitteitä seuraavaksi ompeluvuoroon tuleviin juttuihin. 

3 kommenttia:

  1. Taisipa tulla mieleisiä kamppeita molemmille pojille, kun poseeraavat niin mallikkaasti noissa kuvissa. :)

    VastaaPoista
  2. Ai kuinka komea dino :) Upea ja todella siisti. Slipari on tyylikäs.

    VastaaPoista
  3. Oi joi, todella upea tuo dinopaita! Mun veljenpoika olisi kyllä onnesta soikeana, hän on kova dinofani!

    VastaaPoista