sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kangaskassin ohje

Tässä on ohje kangaskassin teosta.
Minulla kangasta kului kassiosaan 38x46cm pala ja kahvoihin 2 kpl 8x70cm palasta.

Valmista kahvat ensin. Käännä kahvan kankaasta pituussuunnassa molemmat reunat ensin keskelle (kankaan nurja puoli jää piiloon) ja taita suikale kaksinkerroin vielä kerran. Nyt kangas on nelinkerroin ja leikatut reunat ovat taitellun kaistaleen sisällä. Ompele ommel molempiin reunoihin.

Ompele kassin pohja ja sivusauma, huolittele saumat. Taita kassin suulle n. 3 cm päärme.


Pujota kahvat päärmeen alle sopivalle kohdalle (esim 8cm keskikohdan molemmin puolin).Käännä kahvat ylöspäin niin että raunat jäävät päärmeen alle ja kiinnitä neuloilla.
Ompele päärme ja aina kahvan kohdalla tee vahviketikkaus (ompele kahva kiinni päärmeeseen koko matkalta, jolloin tulee neliskanttinen ommel kahvan päälle ja kahvasuikaleen raunat tarttuvat päärmeeseen).    


Ja valmista tuli!  


Tein näille ohjeille tuonne oikeanpuoleiseen palkkiin oman lokeronsa, jossa näkyy suorat linkit teksteihin. Tavoitteena olisi laitella sinne erilaisia ohjeita kuvien kanssa.   

4 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle

  VastaaPoista
 2. Mä oon ommellu varmaan satoja kangaskasseja kun teen niitä hyväntekeväisyyden nimissä joskus oikein urakalla. Nyt taas onnistuin lupaamaan kotipaikkakuntani kaupoille 10 kassia/kauppa, jos lähtevät mukaan tuohon K-Market Mussalon kassikampanjaan. Samalla lupasin ommella kavereillenikin kasseja jos vain niitä haluavat. Yksi kavereistani halusi kaavat ja ohjeet - joita minulla ei tietenkään ole joten google töihin ja sitä kautta törmäsin näihin sinun ohjeisiin. Ja huomasin, että olen aikaisemmin tehnyt sangat vaikeimman kautta. Hyvät niistäkin on toki tullut, mutta sinun tapasi on paljon helpompi. Vanhakin oppii uusia tapoja eli kiitos ohjeista ja oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle ja läheisillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa tehnyt paljon kasseja! Ja tosi ihana juttu että olet mukana hyväntekeväisyyskampanjassa. ☺ Hyvä juttu jos ohjeesta oli hyötyä. Aurinkoista kevättä sinulle!

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta, neljä kangaskassia olen tehnyt tällä ohjeella ja on hyvä.

  VastaaPoista