sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kassi muovipussin kaavalla -ohje

Tässäpä olisi kuvallista ohjetta kassin tekemiseen muovipussin kaavalla.

 Tämä ohje on yksinkertaisesta kankaasta tehtyyn kassiin. Minulla materiaalina on tässä vahva puuvillakangas. Kangasta kuluu noin 108 x 64 cm palaOta muovipussi ja leikkaa kahvoista ja pohjasta saumat irti. Nyt saat levitettyä muovin tasoksi sen ollessa yhä kaksinkerroin.

Aseta pussi kaavaksi kaksinkertaisen kankaan päälle. Jätä sivulle ja pohjaan sekä kahvojen yläreunaan saumanvarat. Kahvojen sivuille ei saumanvaroja välttämättä tarvitse jättää, koska kankaisena kahvat ovat paksummat kuin muovisena. (Itse tässä tulin kuitenkin varanneeksi saumanvarat joka puolelle.)  

  


Huolittele kassin yläosan ja kahvojen sivureunat kääntämällä kangas kaksinkerroin. Leikkaa kulmiin kääntämistä helpottavat halkiot. Kulmauksiin jää kohdat, joissa käännettävät reunat eivät yllä koskettamaan toisiinsa. Näissä vahvistin ommelta ompelemalla edestakaisin.  Kun olet tehnyt reunojen käännökset, aseta kangas oikeat puolet vastakkain ja ompele kahvojen yläreunat yhteen.


Käännä kassi nurjat puolet vastakkain ja taita kahvat kaksinkerroin nurja puoli sisäänpäin. Ompele kahvojen yläraunaan (kahvan sisäpuolelle jäävän edellisen kuvan ompeleen päälle) tukiommel, että kankaat kahvassa pysyvät kiinni toisissaan.


Käännä kassi oikeat puolet vastakkain. Ompele sivusauma.

Nyt kassista on enää pohja ompelematta. Käännä kassin reunat keskelle. Katso kahvojen asettumisesta kuinka paljon raunoja tulee kääntää. Tässä olen niitä kääntänyt 9,5 cm. Ompele ja huolittele pohjasauma.Käännä kassi oikein päin ja valmista tuli!


Itse tykkään käyttää näitä kestokasseja ruokaostoksilla. Ja hyvin ovat kestäneet!


Tänä vuonna vein jouluviemiset näihin jouluisiin kestokasseihin pakattuna.


3 kommenttia:

 1. Tuo muovikassin mallinen kassi on kyllä tosi kätevä, ja jouluisesta kankaasta toimii tosiaan lahjakassinakin mainiosti.

  VastaaPoista
 2. Hei. Miten on kestäneet käytössä nuo yläreunat? Erityisesti tarkoitan noita kohtia, missä on tarvinnut tehdä aukileikkaukset. Kiinnostaa, jos seuraavaksi tekisin samalla lailla kuin sinä. Nyt ompelin omani ympäri vinonauhalla. Linkitin sivuiltani sinun ohjeeseen, jos se sopii. Tämä olisi nopeampi tapa ommella. http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2014/09/kauppakasseja-ja-arvontaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Toki saa linkittää :) Muutama kassi, joissa reunat on vain käännetty, on olleet minulla kauppakassina jo pitkään. Kulmat on hieman rispautuneet, mutta yllättävän vähän. Kangas tosin on paksua, lähes farkkujen paksuista. Kassia on pesty monet kerrat ja maitopurkkeja sillä kannettu. Ehkä on siksi kestänyt, kun rasitus ei kohdistu kulmiin auki repivästi.

   Poista