tiistai 1. tammikuuta 2013

Kangastaulujen teko-ohje

Olen pitkään miettinyt mitä tehdä vanhalle blogilleni, jota pidin vuodatuksen puolella ennen tänne siirtymistä. Viime kesänä sieltä katosivat kaikki kuvat jonkin vuodatuksen ongelman vuoksi. Nyt päätin siirtää sieltä tänne muutamia juttuja ennen koko roskan hävittämistä. Yksi pelastettavista jutuista on vaihekuvalliset ohjeet. Tässäpä olisi yksi niistä. Kuvat tähän löytyivät onneksi vielä koneelta.


Tein muutaman taulun päällystämällä levyjä kankaalla. Laitan tähän nyt teko-ohjeet, vaikka nämä on niin helppoja tehdä, ettei siihen kummempia ohjeita tarvita. Tämäkin toiminee paremminkin ehkä idean lähteenä.

Kankaana on Vallilaa ja taustalevynä on styrofoamia. Tällä systeemillä saa kyllä helposti tehtyä tauluja ja plussaa on tietysti pieneksi jäävä hinta isokokoisissakin tauluissa!
Levyn kävin ostamassa rakennustarvikeliikkeestä. Yksi levy styrofoamia maksoi 7 euroa ja oli kooltaan muistaakseni 60x240 cm, paksuus 3 cm. Tarvitsin koko levyn koska nämä taulut ovat kooltaan 40x70 cm. Tuo levy oli siitä syystä parempaa kuin styrox, koska se ei murene styroxin tavoin, ja on kuitenkin yhtä kevyttä. Puukko riitti työvälineeksi levyn leikkaamiseen. Kangasta mittasin niin, että se yltää muutaman sentin kääntöpuolelle. Kohdistin kuvion ja laitoin sen nuppineuloilla levyyn kiinni.
Taulun sivukanttiin sivelin liimaa, jotta kangas varmasti pysyy paikoillaan. Liimana tavallinen Erikeeper. (kuvassa liimaa ei vielä ole levitetty)
Liimaamisen jälkeen siirsin muutaman nuppineulan sivukanttiin pitämään kankaan paikoillaan.
Lopuksi napsin nitojalla kankaan reunat kiinni taulun taakse. Tuon nuppineula- ja liimausvaiheen voi kyllä ohittaakin, itse vain halusin varmistaa, että kangas ei jää pelkästään niittien varaan, kun tauluilla kuitenkin on kokoa ja halusin kankaan aika napakasti paikoilleen.
Seinälle taulut laitettiin siten, että ohuista nauloista leikattiin kanta pois. Sitten vain naulat kiinni seinään ja taulu painastiin niihin kiinni. Tällä tavoin taulun saa tiiviisti seinään kiinni. Taulun taakse voi myös nitojalla laittaa kiinni jonkun lenkin tms. ja ripustaa sen siitä seinälle. 


1 kommentti:

  1. Juuri sellainen ohje, minkä toivoinkin löytäväni! Kiitos! Nyt rohkeasti kokeilemaan...

    VastaaPoista