keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Päällystettyjä purkkeja sekä muitakin askarteluja

Tähän postaukseen kokosin erinäisiä talven aikana valmistuneita askerteluja.

Päällystetyt purkit

Nurkkiin oli kertynyt pyörimään monenlaisia purkkeja, jotka odottivat päällystystä. Päällysteenä käytin tilkkulaatikosta löytyviä jämäkankaita. Mukava että senkin laatikon sisällölle löytyy joskus käyttöä! Lisäksi koristeiksi lisäilin pitsiä, nauhaa, nappeja jne. Ihan kivojahan näistä sitten tuli! Osa päätyi heti käyttöön, toiset jäivät vielä odottamaan paikkaansa.

Päällystetyt purkitTässä on purkit, jotka päällystin.


Kankaat kiinnitin purkkeihin laimennetulla yleisliimalla (esim. erikeeper). Laimennussuhde oli noin 40 % vettä ja 60 % liimaa, tai jotain sinnepäin. Ensin levitin liimaseoksen pensselillä purkkiin ja kiinnitin siihen kankaan. Sitten vedin vielä toisen kerroksen liimaseosta kankaan päälle. Tosin noiden neuloskankaiden päälle en enää levittänyt liimaa. Napit ja nauhat kiinnitin laimentamattomalla liimalla.
Pääsiäismuna villalangasta


Kokeilin jostain lehdestä bongaamaani ohjetta, jossa tehtiin pääsiäismunia kastelemalla villalanka sokeritärkissä, jonka jälkeen se kiedotaan ilmalla täytetyn vesi-ilmapallon päälle. Sokeritärkin suhde oli puolet ja puolet, eli 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. (Sokeri sulatetaan lämpimään veteen.) Lankaa yhteen munaan kuluin noin 3 metriä. Kun lanka on kuivunut hyvin, irrotellaan ilmapallo varovasti langoista ennen sen puhkaisua, ettei äkkiä tyhjenevä pallo luhistuta koko tekelettä.

Näitä tuli nyt tehtyä vain yksi, mutta ensi vuodeksi täytyy tehdä muutama lisää, näistä saa ihan kivan asetelman!   


Pääsiäismuna villalangasta

Liitutaulu

Tämän liitutaulun tekeminen oli erittäin helppoa! Ostin Tiimarista kontaktimuovin tapaan toimivaa liitutaulumuovia, jota myytiin ihan rullana. Eli siitä irrotetaan vain taustapaperi ja sen jälkeen sitä voi liimata esimerkiksi valmiisiin kehyksiin, suoraan lasin päälle, kuten itse tein.

Tätä voi käyttää siirreltävänä muistitauluna pöydällä tai ripustaa seinälle. Mukava vaihtoehto maalin kanssa lääräämiselle.

Kortteja

Nämä kortit ovat olleet valmiina jo kauan, lienenko jo lähettänytkin jollekin, ei voi mustaa. Pitkään aikaan ei ole tullut kortteja askarreltua, mutta korttitarvikkeita kuitenkin ostelen aina kun kivoja kohdalle sattuu. Pitäisi kai niitä tarpeita välillä myös käyttää vähemmäksi...
Mukava kun kävit!

3 kommenttia:

 1. Oletpa ollut tuottelijas. Nuo purkit ovat upeita. Itseasiassa annoit idean minulle, jos saisin jotain kivaa aikaan tänään. Olen ääneni vuoksi sairauslomalla. Teen nimittäin äänelläni töitä, ja kun ääni häviää.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, jos näistä minun värkkäilyistä saa ideoita! Nämä purkit valmistuivat mukavan nopsasti ja oli mukava välillä tehdä jotakin nopeasti valmiiksi tulevaa. Toivottavasti saat äänen pian palautumaan!

   Poista
 2. Tuo liitutaulu-idea on tosi kiva. Pitääpä itsekin käydä taas tiimarissa :)

  VastaaPoista