sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Lippiksiä ja pipo

Kokeilin paria löytämääni lippalakin kaavaa. Alla oleva sininen raitalippis on Ottobresta 4/2006 Canvaslippiksen kaavalla. Tykkäsin mallista kovasti! Harmi vain, kun ei ollut mitään kivaa kangasta kaapissa, vaan käytin tähän erään verhokankaan jämiä. Tämä pingviinilätsä on Ottobresta 3/2001 Coconut lippalakin kaavalla. Käytin tähän trikoota ja tein tämän ilman vuorta (ohjeessa käytetään venymätöntä kangasta ja tehdään myös vuori).Sitten vielä pipo kaksinkertaisesta trikoosta käsivaralla leikattuna ja ommeltuna. Pienempi veljes tykkäsi aivan valtavasti traktoripiposta, jonka aikanaan olen tehnyt isoveljelle, mutta se tuntuu kadonneen lopullisesti. Jospa tämä vaikka korvaisi sen. 4 kommenttia:

 1. Upeita nuo lippikset, Minäkin tykkään tuosta ensimmäisestä mallista. Upea kuosi tuossa pipossa. Mistä ostat nämä kivat kankaat.

  VastaaPoista
 2. Hups, nämä kankaiden tiedot unohtuikin laittaa! Pipon interlock on JNY desingin kangas, tilattu Ikasyrilta. Lippiksen pingviinitrikoo on tilattu Iikku-kiikulta, mutta luulen että sitä ei enää saa.

  VastaaPoista
 3. Heips! Ajattelin itsekin tehdä coconut lippiksen yksinkertaisesta trikoosta. Ottobren ohjeessa lukee että tukikangasta lakkiosan päällikankaisiin, niin laitoitko itse niin vai pelkän trikoon? Ensimmäinen lätsä tulossa.... ehkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi: En laittanut tukikankaita. Onhan se tietenkin vähän sellainen luppana, mutta päähän muotoutuu ihan mukavasti, joten en kaipaa siihen vahvikkeita. Se on ihan kokeilemisen arvoinen kaava! Mukavia ompelutuokioita!

   Poista