perjantai 29. heinäkuuta 2011

Jyväpussi

Alkuviikosta heräsin yhtenä aamuna niskat niin jumissa, että pää tuskin kääntyi. Tyyny oli kaiketi ollut nukkuessa huonosti. Joskus aikaisemminkin olen vastaavassa tilanteessa kaipaillut jyväpussia, ja nyt sitten päätin sellaisen tehdä ensiavuksi niskaparalleni. Kaapista löytyi tällaista lammaskuvioista puuvillaa ja siitä ompelin pitkulan pussin, jonka sisälle solautin kilon verran puuroriisiä. Sitten vain pussi mikroon ja ihanalla lämmöllä hautomaan lihaksia!

Jyväpussi

Kokoa tällä on n. 57 x 13 cm. Ommellessa mietin, että olisiko pitänyt tehdä jonkilaiset lokerot, että riisi ei valu pussissa päihin, mutta ihan mukavasti tuntuu sisälmykset pysyvän paikoillaan, johtuen ehkä siitä että riisiä on tässä niin reilusti. 

Tämän kuvan oli tarkoitus olla vaakasuorassa, mutta jostain syystä blogger vain kääntää sen noin.
5 kommenttia:

 1. No jopas tuli sievä ja käytännöllinen :)!

  VastaaPoista
 2. Moi, mä tein aikanaan vanhoista ihanista pellavaisista keittiöpyyhkeistä (ja flanellisista lasten pyjamanhousun lahkeista)tuollaisia. Lokeroin ne, arvaas, oliko kiva ommella niitä, riisiä pukkasi joka tuutista. Kiva muuten lukea, että joku muukin käyttää riisiä, ei ne kaura ja vehnä ainoita ole :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana keksintö. Kaunista tuo kangas.

  VastaaPoista
 4. Varmasti lämmittää mukavasti kipeitä hartioita. On vielä nättikin. Kiva tietää että riisiäkin voi käyttää sisällä, eikä vain jotain jyviä.
  Kivoja lippiksiä alempana. :)

  VastaaPoista
 5. Nätti! Itsellä on äidin joskus ikuisuuksia sitten ompelema, jonka kuosi ei ole miellyttänyt enää vuosikausiin. Silti en ole saanut aikaiseksi uuttakaan tehdä... :) Kiva idea tuo puuroriisi, minäkin olin jotenkin kuvitellut, että kaura on se ainoa vaihtoehto täytteeksi!

  VastaaPoista